این کتاب که واحد تاریخ شفاهی دفتر مطالعات جبهۀ فرهنگی انقلاب اسلامی کار گردآوری و تدوین آن را به سرانجام رسانده است، از دل مصاحبههایی بیرون آمده است که محمدمهدی رحیمی انجام داده است. محقق و نویسندۀ این کتاب نیز جمال یزدانی است.
این کتاب که شما چاپ چهارم آن را در فروشگاه اینترنتی جریان کتاب شاهد هستید، چندمین کتاب است دربارۀ شهید مدافع حرم، مصطفی صدرزاده؛ البته با این تفاوت که با نگاهی جدید، این موضوع متفاوت، یعنی بخش تربیتی و کادرسازی نیروی انسانی شهید صدرزاده را برجسته کرده است.
این کتاب با نگاه الگودهی به جوانان و نوجوانانی تدوین و منتشر شده است که بهویژه در مساجد، تشکلها و مؤسسات فرهنگی بهدنبال جریانسازی تربیتی هستند.
نویسندۀ کتاب معتقد است، جامعۀ علمی امروز ما مدتهاست که تجربیات بومی ما و این سرزمین را سانسور میکند. او با این نگاه در مکتب مصطفی را اعتراضی میداند به این رویکرد جامعۀ علمی. همچنین، این کتاب با این هدف نگاشته شده است که نشان بدهد در بین مدافعان حرم که حاصل انقلاب و رویشهای دفاع مقدس هستند، مانند شهدای جنگ تحمیلی نورانیت و زایش و جریانسازی اثربخش وجود داشته و دارد.
این کتاب، نه خاطرهنگاری است و نه تجربهنگاری. در سرفصلهای این کتاب هم شاهد این موضوع هستید که به جای عنوانگذاری روی وقایع مختلف زندگی شهید، به زمینههای خانوادگی و اجتماعی و تربیتی وی اشاره کرده در ادامه نیز ویژگیهای شخصیتی و ویژگیهای مربیگری وی را به عنوان سرفصل انتخاب کرده است. عنوانهای بعدی کتاب هم شامل فرایندها و اصول تربیتی و چند عنوان دیگرند که بر این موضوع تأکید کردهاند.
تصاویری که در انتهای در مکتب مصطفی هم درج شده است، بخشهای از زندگی شخصی و خانوادگی شهید را در کنار جلوههای تربیتی و فرهنگی زندگی او در بین کودکان و نوجوانان نشان میدهد.
در بخشهایی از کتاب نیز شما جداول و نمودارهای خوبی را میتوانید ببینید با موضوعات تربیتی، فرهنگی، ارتباطی و تشکیلاتی.