ناصر حیدری، متولد سال ۱۳۴۰، از چتربازان ارتش ایران بود که به مدت ۱۰۳ ماه در جبهههای جنگ حضور داشت. گفتنی است این رزمنده نخستینبار در هفدهسالگی بهعنوان چترباز مخصوص ارتش، برای سرکوب غائلهی کردستان پا به میدان نبرد گذاشت. اکنون خاطرات ایشان به همت فاطمه بهبودی در کتاب صوتی سپیدارهای آن سوی دوله تو جمعآوری شده و نهتنها ما را با زندگی و روحیات یکی از قهرمانان ملی آشنا میکند، بلکه تصویری دقیق را از جزئیات صحنههای جنگ، چگونگی عملیات و حقایق زندانهای عراق در اختیارمان قرار میدهد.
نگاه تیزبین راوی که گاه رگههایی از لطافت شاعرانه به خود میگیرد، بیش از پیش بر جذابیت و تأثیر این کتاب میافزاید. در این اثر نبرد و عشق و زندگی شانهبهشانهی هم حرکت میکنند. پشت میلههای زندان دخترکی سیهمویی را میبینید که خیره به اسرای ایرانی با چهرهی سیاه جنگ روبهرو میشود و یا دستهای مهربان آفتاب را لمس میکنید که از درون زندان هم بخشندگی خود را نثار رزمندگان میکند.
ناصر حیدری که در سال ۱۳۵۸ توسط نیروهای کومله و دموکرات اسیر شده بود، سرانجام توانست در ۱۴ تیر ۱۳۵۹ از چنگال ایشان بگریزد. او پس از فرار از دست دموکراتها، مجدداً خود را به مناطق عملیاتی رساند تا بار دیگر حافظ جان و مال و آرامش هموطنانش باشد.
شنیدن کتاب صوتی سپیدارهای آن سوی دوله تو به مخاطب کمک میکند تا با اندیشه و جهانبینی قهرمانان این مرزوبوم آشنا شود و چه بسا با الگوگیری از زندگی ایشان، خود قهرمان آیندهی این سرزمین باشد. اثر حاضر را انتشارات سورهی مهر به مرحلهی چاپ رسانده است. کتاب صوتی سپیدارهای آن سوی دوله تو را با خوانش داوود حیدری از سوی گروه فرهنگی سماوا میشنوید.
کتاب صوتی سپیدارهای آن سوی دوله تو برای چه کسانی مناسب است؟
علاقهمندان ژانر خاطره و زندگینامه، بهویژه روایتهای رزمندگان هشت سال دفاع مقدس، مخاطبان کتاب صوتی سپیدارهای آن سوی دوله تو هستند.