nosrat-logo

6410روز

«امیرسرلشکر شهید حسین لشگری» از خلبان‌های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که چند روز پیش از آغاز رسمی جنگ ایران و عراق اسیر شد و پس از ۱۸ سال اسارت در عراق به ایران بازگشت. او اولین ایرانی اسیرشده و آخرین اسیر آزادشده‌‌ی جنگ ایران و عراق است که درمجموع طولانی‌ترین مدت اسارت را در بین تمام اسرای این جنگ تحمل کرده‌‌‌است. پس از آزادی، رهبر معظم انقلاب از او با عنوان «سیدالاسراء» نام برد. دعوت می‌کنیم شنونده‌‌ی خاطرات این آزاده‌‌ی سرافراز میهن عزیزمان باشید.

این کتاب گویای نمایشی، شرح خاطرات و زندگی‌نامه‌‌ی «سیدالاسراء، شهید امیر سرلشکر خلبان آزاده حسین لشگری» درباره‌‌ی ۶۴۱۰ روز اسارت در چنگال رژیم بعثی عراق است.

«حسین لشگری» روز ۲۰ اسفند سال ۱۳۳۱ در شهر «ضیاءآباد» واقع در شهرستان «تاکستان» زاده شد. بعد از دریافت دیپلم، در سال ۱۳۵۰ برای انجام خدمت سربازی وارد لشکر ۷۷ خراسان ارتش شد. در سال ۱۳۵۱ به نیروی هوایی وارد شد و در سال ۱۳۵۶ از دانشگاه خلبانی با درجه‌ی ستوان‌دومی فارغ‌التحصیل گردید.
با شروع جنگ ایران و عراق، پس از انجام ۱۲ مأموریت، سرانجام مجبور به ترک هواپیمایش شد که مورد اصابت موشک قرار گرفته بود و در خاک عراق به اسارت درآمد. دولت عراق مدعی بود هواپیمای وی ۱۹ شهریور ۵۹ و قبل از حمله‌‌ی عراق به خاک ایران ساقط شده‌است؛ لذا وی را به‌عنوان سند برجسته‌ای که نشان‌گر آغاز جنگ توسط ایران بود، حتی پس از «قطع‌نامه‌‌‌‌ی ۵۹۸» نگاه داشت.
وی از آغاز جنگ تا زمستان ۱۳۵۹ در سلول انفرادی بود و پس از آن به‌مدت ۸ سال با حدود ۶۰ نفر دیگر از هم‌رزمان در یک سالن عمومی و دور از چشم صلیب‌سرخ جهانی نگهداری شد. پس از پذیرش قطع‌‌نامه او را از دیگر اسیران جدا کردند و قسمت دوم دوران اسارت وی نیز ۱۰ سال به طول انجامید.
لشگری پس از ۱۶ سال اسارت به نیروهای صلیب‌سرخ معرفی شد و دو سال بعد در ۱۷ فروردین ۱۳۷۷ به ایران بازگشت.
با موافقت فرمانده کل قوا، آیت‌الله خامنه‌ای، در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۷۸ درجه‌ی نظامی وی به سرلشکری ارتقا یافت.
حسین لشگری در بامداد روز دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۸۸ در بیمارستان لاله‌ی تهران درگذشت.

نویسنده

شهید امیرسرلشکر خلبان آزاده حسین لشگری

راوی

حسین فلاح

قیمت محصول

رایگان

مدت زمان

5ساعت59دقیقه

تولید کننده کتاب صوتی

ایرانصدا

حجم دانلود

120مگابایت

تاریخ به روز رسانی

1402/04/27