nosrat-logo

روشنای خاطره‌ ها

کتاب صوتی روشنای خاطره ها نوشته‌ی مرتضی سرهنگی، بازخوانی چهل خاطره کوتاه از جنگ است.

مرتضی سرهنگی متولد ۱۳ آذر ماه سال ۱۳۳۲ در تهران و روزنامه‌نگار و پژوهشگر ادبیات پایداری است. او نقشی مهمی در مورد حضور زنان در ادبیات دفاع مقدس دارد و بر این باور است که با ورود زنان به عرصه‌ی خاطره‌نگاری، صدای جنگ بلندتر شنیده خواهد شد.

مرتضی سرهنگی در کتاب صوتی روشنای خاطره ها در خلال روایت چهل خاطره کوتاه برگزیده از میان کتاب‌های منتشر شده توسط دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، درباره راوی این داستان‌ها و نیز موقعیت بازگویی آن و خاطره‌نگار آن توضیحاتی ارائه کرده است.

سرهنگی در مقدمه خود درباره این کتاب می‌نویسد: «گفتن ندارد؛ ناگزیرم بنویسم. بنویسم همه این سال‌هایی که روی این صندلی نشسته‌ام و رفت و آمد خاطره‌های کوچک و بزرگ را روی میز کارم می‌بینم، گاهی به یکی‌شان دل می‌بندم. غریبه که نیستید، وقتی چشم توی چشم می‌شویم، نمی‌توانم بروم به صفحه بعد. تصویر همان چند صفحه را که دلبری کرده است، کنار می‌گذارم، دوباره و چندباره می‌خوانمش و یادداشت کوچکی برایش می‌نویسم. حالا همه آن خاطره‌ها را یک‌جا در این کتاب روشنای خاطره‌ها می‌گذارم پیش رویتان، خودش قصه‌ای است و قصه کوتاهی هم من برایش نوشته‌ام که می‌خوانید. غریبه که نیستید، معلوم است دست من به همه خاطره‌ها نمی‌رسد. گذر خیلی از خاطره‌ها هم به مسیر میز کارم نمی‌خورد و نیامدند. آن‌هایی را آوردم که با هم بروبیایی داشتیم. با همه این خاطره‌ها گاهی روزهای تلخ و شیرینی داشتم اما از همه‌شان لذت بردم.»

رضا امیرخانی، نویسنده در رسای مرتضی سرهنگی چنین گفته‌است: «من در قواره‌ای نیستم که بخواهم درباره‌‌ی مرتضی سرهنگی صحبت کنم. می‌خواهم درباره‌ی حوزه‌ی هنری سخن بگویم. حوزه‌ی هنری امروز برندی است که برای اثبات و ثبت اعتبار خود به امثال مرتضی سرهنگی و هدایت‌الله بهبودی نیاز دارد. این‌ها هستند که به یاد ما می‌آورند این حوزه چه جایگاهی داشت که همه به آن پناه می‌آوردیم. برای حفظ نامواره و اصالت حوزه‌ی هنری به امثال سرهنگی نیاز داریم.»

چرا شنیدن این کتاب صوتی را به شما پیشنهاد می‌کنیم؟

مرتضی سرهنگی در نوشتن آثار دفاع مقدس صاحب ابتکارات ویژه‌ای است. او برای نخستین بار خاطرات رزمنده‌ها را در صفحه «جبهه و جنگ» روزنامه جمهوری اسلامی منتشر کرد. صفحه «جبهه و جنگ» آغازی است بر کارهای فرهنگی و دفاع مقدسی او. پس از آن سرهنگی از رزمندگان نویسنده ساخت و خاطرات و حرف‌های آن‌ها را در کتاب‌های مختلف به‌چاپ رساند.
ابتکار دیگر او معرفی نمادهای جنگ از جمله چفیه، پلاک و… برای نوجوانان بود.
در کنار همۀ اینها، کار اصلی و بزرگ او، کادرسازی برای ادبیات دفاع مقدس بود؛ یعنی خیلی از کسانی که در فکرشان هم نمی‌آمد شاید روزی نویسنده شوند سرهنگی به آن‌ها کمک کرد، روحیه داد و از آن‌ها نویسنده ساخت.

نویسنده

مرتضی سرهنگی

راوی

سید جواد هاشمی , مرتضی سرهنگی

قیمت محصول

15000

مدت زمان

7 ساعت و 50 دقیقه

تولید کننده کتاب صوتی

سماوا

حجم دانلود

433مگابایت

تاریخ به روز رسانی

1402/04/27