nosrat-logo

پرواز پای دماوند

کتاب پرواز پای دماوند نوشته محمدحسین علیجان زاده روشن به بیان خاطراتی از زندگی ابر مرد ایران، شهید دانشمند دکتر محسن فخری زاده می‌پردازد. شهید محسن فخری زاده مهابادی متولد ۱ فروردین ۱۳۴۰ است که در ۷ آذر ۱۳۹۹ به دست عوامل بیگانه به شهادت رسید.

 

درباره کتاب پرواز پای دماوند

دکتر محسن فخری‌زاده مهابادی معاون وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران و سردار سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بودند. ایشان زمانی که ریاست سازمان پژوهش‌های نوین دفاعی را برعهده داشتند، در ۷ آذر ۱۳۹۹ به شیوه‌ای نوین و با استفاده از ربات ترور شدند و در پی شدت جراحات در بیمارستان درگذشتند. این کتاب به روایت خاطراتی از این شهید بزرگوار می‌پردازد.

بخشی از متن کتاب پرواز پای دماوند

خبر که آمد، بهت آورترین خبر ایران شد در آن روز هفتم آذر، پای دماوند چطور ممکن است چنین چیزی پیش بیاید؟ آن هم در زمانی که ما ادعای امنیتی ترین تحرکات منطقه را داریم. چشم دوربین ها و محافل امنیتی چطور از آنجا دور مانده است؟ یک چشممان به شبکۀ خبر بود و یک چشممان به صفحات گوشی هایمان، فرقی نداشت از کدام رهگذر قصه را ببینی، انگار هر ایرانی یک بغض فروخورده ای داشت که دم به دم در حال فوران و فریاد بود.

عده‌ای به حق عصبانی بودند از اینکه در دورانی که به راحتی مردان سیاست، مردان «میدان» را به سخره می‌گیرند، سرانجامشان را هم در یک کاغذ زرورق به دوستان غربی‌شان هدیه می‌کنند. عده‌ای هم گریان و نالان که دوباره عزیزی، فخری از گلستان علم و معرفت چیده شد، آن هم چه ناجوانمردانه، و آن هم چه مظلومانه و در خاموشی، در هیاهوی منم منم های افرادی که در کل عمرشان، افتخارشان فقط حرف‌های روی لب بود و نمایش‌هایی برای دیده شدن، کم‌کم «غم» جای بقیۀ حس‌ها را گرفت و شاید غم آخرین حسی است که به این زودی‌ها رهایمان نمی‌کند. غم فراق بزرگ مَردی از تاریخ این سرزمین، که نسل‌ها باید بگذرد تا رشادت‌ها و خلاقیت‌ها و مدیریت جهادی‌اش نمایان شود. به مقتضای خیلی از مسائل، شاید نتوان از دریای وسیعش چیزی گفت، اما به اندازۀ عطشمان می‌توان چشید

خلاصه کتاب پرواز پای دماوند

کتاب پرواز پای دماوند با شرح ترور شهید فخری زاده در بخشی با عنوان آن روز بهت‌آور آغاز می‌شود. سی متری کیوانفر، کوچه رهبر، سال ۱۳۴۰ عنوان بخشی است که در آن خاطراتی کوتاه از دوستان، همکاران و خانواده شهید تقریبا به ترتیب از زمان تولد تا لحظه ترور در آن به رشته تحریر درآمده است. این بخش اصلی کتاب از صفحه ۹ تا صفحه ۱۳۲ کتاب را در برمی‌گیرد. پیام‌ها و سخنان شهید در بخشی با همین نام از صفحه ۱۳۳ تا ۱۷۱ گردآوری شده است. در این بخش اشعاری از شهید محسن فخری‌زاده گزینش شده است. در انتهای کتاب هم عکس‌هایی از این شهید دانشمند از کودکی تا تمبر یادبود ایشان در ۱۲ صفحه آخر چاپ شده است

موضوع

روایت پیشرفت

نویسنده

محمد حسین علیجان

ناشر

شهید کاظمی

تعداد صفحات

168

قیمت محصول

50000

تاریخ به روز رسانی

۱۴۰۲/۰۱/۲۹